Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkcijuLielais laukums, Ventspils

Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncetzāles “Latvija” ēka ir unikāla ar tajā pielietotajiem dažādiem inovatīvajiem tehniskajiem risinājumiem, kas nodrošina zemu enerģijas patēriņu ar minimālām silltumnīcefektu izraisošo gāzu emisijām.

Ēkas kopējā platība ir 6883 kvadrātmetri, no kuriem 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% – koncertzāles funkciju nodrošināšanai. Lielajā zālē, kur paredzētas 600 skatītāju vietas, uzstādīti divi unikāli mūzikas instrumenti – akustiskās koncertērģeles un pasaulē lielākās vertikālās koncertklavieres. Mazā zāle savukārt ir interesanta ar to, ka tajā ir izbūvēta transformējama siena – to atverot, zāle var tikt izmantota kā brīvdabas skatuve.

Projektu izstrādāja vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs “Haascookzemmrich Studio 2050”, bet būvdarbus veica apvienība “Merks – Ostas celtnieks”.

Pasūtītājs:
Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde" un Profesionālās izglītības kompetences centrs "Ventspils Mūzikas vidusskola”
Projekta nosaukums:
Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju
Būves veids:
Izglītības, kultūras un sporta centri
Arhitekts :
Freie Architekten PartG mbB / haas cook zemmrich / STUDIO2050
Projekta autors:
Deivids Kuks
Darbu veids:
Jaunbūve
Valsts:
Latvija
Adrese:
Lielais laukums, Ventspils
Projekta sākums:
2017
Pabeigšanas gads:
2019